Voor zes speelsteden is de Confederations Cup de ultieme proef. Maar een kleine twee maanden voor de openingswedstrijd in Brasilia tussen gastland Brazilië en Japan zijn de zorgen groot. Vorige week maandag was de eigenlijke deadline voor de afronding van de zes stadions die tijdens de Confederations Cup gebruikt moeten worden. Die deadline werd, net als de eerste keer in december, weer niet gehaald.

De FIFA ziet de vertragingen met lede ogen aan. "Alles komt goed", liet ex-international en lid van het WK-comité Ronaldo al weten. "Wij zijn gewend om alles op het laatste moment af te hebben."

De grootste zorgen maakt de FIFA zich over het befaamde Maracañastadion in Rio de Janeiro. Op 30 juni zou daar de finale om de Confederations Cup moeten plaatsvinden, maar voorlopig is de renovatie van het complex nog lang niet af en zijn er nog geen toegangswegen rond het stadion aangelegd. Toch is Brazilië overtuigd op tijd klaar te zijn voor het toernooi. De tijd zal uitwijzen of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn. (CT)

Voor zes speelsteden is de Confederations Cup de ultieme proef. Maar een kleine twee maanden voor de openingswedstrijd in Brasilia tussen gastland Brazilië en Japan zijn de zorgen groot. Vorige week maandag was de eigenlijke deadline voor de afronding van de zes stadions die tijdens de Confederations Cup gebruikt moeten worden. Die deadline werd, net als de eerste keer in december, weer niet gehaald. De FIFA ziet de vertragingen met lede ogen aan. "Alles komt goed", liet ex-international en lid van het WK-comité Ronaldo al weten. "Wij zijn gewend om alles op het laatste moment af te hebben." De grootste zorgen maakt de FIFA zich over het befaamde Maracañastadion in Rio de Janeiro. Op 30 juni zou daar de finale om de Confederations Cup moeten plaatsvinden, maar voorlopig is de renovatie van het complex nog lang niet af en zijn er nog geen toegangswegen rond het stadion aangelegd. Toch is Brazilië overtuigd op tijd klaar te zijn voor het toernooi. De tijd zal uitwijzen of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn. (CT)